Gama completă de profile de colț

Profilul de colț este unul dintre elementele care joacă un rol esențial în finisajele interioare și exterioare. Acesta are avantajul că asigură un randament ridicat la tencuiala și finisajul colțurilor, obținând o muchie rezistentă la lovituri, umezeală și schimbări de temperatură. Estetic, tipurile de profil de colț asigură un finisaj uniform și rezolvă eventualele dificultăți de îmbinare dintre diverse materiale.

Profilul de colț diferă în funcție de materialul din care sunt realizate, în principal din PVC sau aluminiu, și în funcție de aplicație, dacă sunt pentru interior sau exterior. De asemenea, acestea pot fi prevăzute cu plasă din fibră de sticlă.

Cele mai utilizate tipuri de profile

Gama de profile de colț aluminiu se utilizează în lucrările de interior pentru protecția colțurilor la îmbinările din plăci de gips-carton și realizarea unor finisaje exacte ale muchiilor la tencuieli cu ciment, amestec uscat sau var.

Faptul că aceste profile sunt realizate din foi laminate de aluminiu le asigură o protecție sporită împotriva coroziunii. Produsele din oferta Rawlplug se adresează tuturor, fiind disponibile atât în varianta Universal, cât și în varianta Premium.

În cazul fațadelor cu izolație din polistiren sau vată minerală, protecția tencuielii împotriva scurgerilor de apă se face cu profilul de colț cu picurător. Plasa din fibră de sticlă asigură o suprafață de fixare foarte bună. Pentru partea superioară a ușilor și ferestrelor sau pentru balcoane, profilul de colț cu picurător se fixează la zona de intersecție dintre suprafața fațadei și suprafața orizontală plasată la 90 de grade. Din punct de vedere estetic se integrează foarte bine deoarece pot fi vopsite în culoarea fațadei.

Profilul de etanșare pentru tâmplărie contribuie la integrarea optimă a ușilor și ferestrelor de interior sau de exterior în structura peretelui și la termoizolarea structurii. Structura lor împiedică apariția fisurilor între rama ușilor sau a ferestrelor și tencuială datorită benzii de spumă PE. Montarea unui profil etanșare tâmplărie asigură și protejarea ramelor împotriva zgârieturilor și a murdăriei pe parcursul lucrărilor de construcție.

Pentru finisaje care să reziste în timp, profilul de dilatație este esențial. Acesta are rolul de a prelua tensiunile apărute în suprafețele de suport verticale sau orizontale, împiedicând apariția fisurilor. În același timp etanșează îmbinările dintre rosturi, prevenind instalarea murdăriei și a umezelii sub materialul de izolație. În cazul fațadelor, utilizarea unui profil de dilatație se recomandă atunci când lățimea peretelui depășește 15 metri, când clădirea este așezată pe bănci de fundație separate sau în orice situație în care există tensiuni pe fațadă. Cele mai utilizate profile de dilatație, prezente și în gama de produse Rawlplug, sunt în formă de E și de V, disponibile atât pentru suprafețe plane, cât și pentru suprafețe proeminente.